Runa

Runa

Vakantie in Provence

Benieuwd wat we tijdens onze vakantie in de Provence hebben gedaan?  Beleef samen met ons mee dankzij mijn mini dagboek. Sowieso geef ik jullie ook tips mee. Zo kan je dezelfde reis maken als wij. Op deze manier weet je zeker wat je moet bezichtigen en wanneer de beste periode is om naartoe te gaan. Vooral voor hoeveel dagen je zeker je vakantie moet boeken. Als jij ook naar de Provence bent geweest, mag jij ook altijd jouw ervaring en the place to be, in de reactie posten. Hopelijk genieten jullie van onze reis.

Last minute booking

Wij zijn een familie die vaak on the last minute een vakantie boekt. 

Zeker nu met de Corona wilde we er zeker van zijn of we wel naar het buitenland mochten reizen. 

 We stapten zoals gewoonlijk ons vaste reisbureau binnen om een boeking te doen. 

Ik had op voorhand al verschillende hotels aangeduid. Ik droomde weg over de Provence maar dat zag hubbie iets minder zitten omwille van het feit dat het te lang rijden was. 

We hadden nog 2 eisen: 

  • kindvriendelijk 
  • half pensioen

 Mijn favoriete hotel was volzet. Uiteindelijk kozen we voor een hotel in de Provence. 

Yes, mijn wens is dus uitgekomen. Onze troostprijs was dat dit hotel goedkoper was dan mijn favoriete hotel. 

Automatic-cruiscontrole

Hubbie en ik spraken af dat we gingen afwisselen om te rijden. Al was ik er minder scheutig op om met zijn auto te rijden. Totdat ik op voorhand een paar keren met zijn auto reed. Ik was vergeten dat het een automatic was. Zalig!!!

Op de autostrades reed ik op cruiscontrole. Zo gemakkelijk kan het rijden soms zijn. In het begin was het voor mij wat onwennig omdat ik altijd automatisch wilde remmen wanneer dat moest. 

Mijn geopeerde rechtervoet vond de cruiscontrole ook heel interessant. Die kon ondertussen heerlijk uitrusten. 

Persoonlijk vind ik dat de Fransen veel vriendelijker rijden dan de Belgen. 

Je kan echt de Belgen tussen al de Fransen uithalen qua rijgedrag.

Ik kan als een zeer trotse moeder zeggen dat mijn prinsesje tijdens die 2 lange autoritten super braaf was. Wetend dat een enkele reis 12 uren heeft geduurd. Wat had zij tijdens de autorit gedaan: op kidizoom gespeeld (dank u peter), gekleurd, gelezen en spelletjes gespeeld. Haar lievelingspop en 2 knuffels mochten ook mee. Bij aankomst had ze door al die bochten wel heel veel last van misselijkheid. Toch zeurde ze geen enkele moment.

Yep, ook ik heb gereden tijdens onze vakantie.

Provence here we come: Gréoux-les-Bains

Na een autorit van iets meer dan 10 uren waren we uiteindelijk aangekomen bij onze hotel Domain de Château Laval

Mijn eerste en eerlijke mening: een beetje teleurgesteld. Zo droog! Dit in tegenstelling tot de foto die ik in de reiscatalogus zag en die voor mij de doorslag gaf om er naartoe te gaan. 

Ik zette mijn gedachten even op nul en met onze koffers stapten we richting ons hotel. Aaaah daar is het mooie gebouw zoals op de foto. De 2de teleurstelling kwam snel, nadat we ons hadden ingecheckt. We sliepen helemaal niet in dat mooi gebouw!!! 

We werden wel heel warm onthaald waardoor mijn teleurstellingen snel werden weggenomen. Snel onze koffers in onze kamer droppen zodat we nog net op tijd konden mee eten. Het avondeten werd snel opgediend waardoor we direct nog van een live concert konden meegenieten. Prinsesje zag op de dansvloer een meisje dat schattig stond te dansen. Na het mini concert gingen we recht ons bed in. Uitgeteld vielen we na 10 minuten in slaap.

Overdag zag het domein  veel mooier uit. Prachtig groen waar wij logeerde, restaurant en bij het zwembad. Het gebouw dat ik zo mooi vond, heb ik snel een plaatsje kunnen geven. In mijn volgende blog zal ik uitgebreid meer over het hotel schrijven.

Het gebouw waar we overnachten
Een deel van het domein Château Laval

Zondag 22 augustus: uitrusten

Na het ontbijt, wilden we het vooral het rustig aandoen. Dus kozen we er voor om aan het zwembad te liggen. Prinsesje was laaiend enthousiast over het openlucht- en het binnenzwembad, hamam en de sauna. 

En ik heb voor het eerst echt eens aan het zwembad gelegen met een boek. In principe ben ik niet zo een persoon die een hele dag aan het zwembad ligt. Ik ben eerder iemand die graag alles wilt ontdekken en op avontuur wilt gaan.

In de late NM konden we een rondleiding doen rond het hotel. 

Voor de liefhebbers die liever in een vakantiehuisje of een appartement willen nemen, het kan. Ben je op reis met je caravan, dan kan je zeker op het domein terecht.

Een grot, het mini huisje waar de zus van Napoleon met haar minnaars kwam, allemaal te zien op het domein waar we verbleven. Het domein is ongeveer 30 hectare groot. Tennisveld, zwembad, kinderanimatie en als de kers op een taart, een mini boerderij waar je elke dag de diertjes kan bezichtigen. 

Na de rondleiding volgden prinsesje en ik nog aquagym. Prinsesje vond het super leuk. 

Na de aquagym deden we het weer wat rustiger aan en maakte we ons klaar voor het avondeten. We sloten de avond af met kinderdisco en met een muziekquiz. Bij de opdracht filmmuziek was prinsesje de enigste van onze groep die het Jurasic Parc liedje direct herkende. Wauwie….

Grot
Het huisje waar de zus van Napoleon haar minnaars ontving.
Heerlijk uitrusten na een zwembeurt
Aquagym

Maandag 23 augustus: lavendelvelden bezichtigen

Ik had al wat informatie opgezocht om lavendelvelden te gaan bezichtigen. Provence staat echt bekend voor haar lavendelvelden. 

Jammer genoeg waren we te laat want alle lavendels waren al uitgebloeid. Voor de lavendel liefhebbers is het het beste om eind juni tem begin augustus naar de Provence te gaan. Alles hangt echter af wat voor een zomer het is geweest. 

Eén van de beste plekken is o.a. Valensole, waar wij in de buurt verbleven. Dus moest jij ook een lavendelliefhebber zijn, dan wil ik wel eens samen met jou een kort tripje gaan doen. Met de trein of vliegtuig. Luchthaven Marseille ligt met de auto een dik uur van Valensole. 

Een van de bekende lavendelvelden is bij de familie Les Grandes Marges. Het domein wordt nu door moeder en zoon met veel passie onderhouden. Wist je dat het domein door 4 generaties wordt verzorgd? 

We zijn daar naartoe geweest en kan alleen maar beamen dat ze daar super vriendelijk zijn. We werden warm onthaald. Tijdens het wachten dronken we een heerlijke zelfgemaakte limonade. 

Daarna mochten we nog tussen de olijfbomen rond huppelen. Madam des huizes zei ook dat het beste is om rond 15 juli te komen. Dan zijn hun olijf-lavendelvelden het allermooiste. Naast lavendel- olijfvelden, hebben ze ook amandelbomen. 

We kregen ook een degustatie van hun producten die ze zelf kweken en verkopen. 

Natuurlijk werden we heerlijk verleid door hun producten die ze verkochten en konden we het niet laten om toch wat te kopen…

zelfgemaakte limonade
Olijfvelden
Dit is een lavendelveld (niet van Les Grandes Marges)
Olijven
Heerlijke degustaties van de producten die zij zelf kweken.
Producten die zij zelf maken: honing, amandelcrème, essentiële lavendelolie, pulpolijven, koeken, lavendelsiroop en natuurlijk olijfolie!

Dinsdag 24 augustus: Familiedag spel

We konden ofwel in de VM of in de NM meedoen met een familiespel dat de animatoren van het hotel organiseerden. Voor VM waren we net te laat, dus planden we het in voor de NM. Om de resterende uren wat op te vullen, wilde we het dorpje beter gaan verkennen. Uiteindelijk stapten we een toerismebureau binnen. 

Er was een Belgische madam die ons hoorde spreken en gaf ons super goede informatie. De roadtrip die ze voorstelde duurde langer dan ik eigenlijk in mijn hoofd had, waardoor we toch maar iets waren gaan drinken totdat het tijd was voor de NM activiteit. Door het slechte weer waren we uiteindelijk verplicht om nog iets te eten. Gelukkig waren we nog net op tijd aangekomen voor het familiespel. 

We waren met 8 personen die meededen. We hadden tijdens die 2 uren allerlei zwemspelletjes gedaan. Bij het laatste spel had ik een verkeerde beweging gedaan met mijn pijnlijke voet waardoor ik het rustiger moest doen. Voor de rest was het echt heel leuk. Enkel was het minder gemakkelijker voor kindjes die niet kunnen zwemmen. Tijdens 1 spel zijn prinsesje en ik uit de groep gestapt omdat het waterpolo was. Geen nood, gelukkig stond de sauna aan, dus konden we ons heerlijk opwarmen en konden we van op afstand mee genieten. 

Soms hield ik echt mijn hart vast omdat de volwassen zo ruwde spelen. Tijdens het spel deden dan kinderen mee. 1 keer stonden mijn man en ik naar een kind te kijken omdat die maar onder het water bleef. Gelukkig kwam hij terug om naar adem te snakken. 

Wat was ik blij dat we nadien in onze kamer konden uitrusten vooraleer we gingen eten en prinsesje haar kinderdisco kon doen. 

Deze keer gingen we eens op tijd slapen want de andere dagen waren weer wat uitgelopen. 

Het dorp waar wij verbleven: Gréoux-les-Bains
Heerlijke tapa besteld om zo onze tijd wat uit te rekken

Woensdag 25 augustus: Roadtrip 

Dankzij de Belgische dame die in de toerisme kiosk werkte, hebben we een prachtige roadtrip gemaakt. We vertrokken richting Riez, een dorpje dat we moesten doorrijden naar Moustiers-Ste-Marie om zo de Route des Crêtes te bezichtigen. We reden de berg op totdat we op de hoogste punt stonden , nl 1311 m hoog. Prachtige bergen, prachtige rivieren, adelaars vlogen door de lucht, bergbeklimmers en de Pont de l’Artuby (deze spectaculaire brug moet je echt gezien hebben). Deze avontuurlijke rit heeft een hele dag geduurd en toch hebben we maar een deel gezien. 

Helemaal van onder ga ik nog wat tips meegeven die je zeker moet gezien hebben. 

‘s Avonds kon prinsesje nog een mooie afsluiter doen met de kinderdisco en een party enkel en alleen voor kinderen. De ouders moesten dan naar café théâtre zien. 

Daar meer over in een andere blog. 

Gorges du Verdon
Prachtige uitzicht vanuit hoge meters boven de zeespiegel.
Verschillende arends (vermoeden we) die boven daar plots vlogen
Waar prinsesje is haar pop er ook.
Gorges et Pont de L'Artuby
Gorges et Pont de L'Artuby

Donderdag 26 augustus: Bye bye 

Omdat we de vakantie zo leuk vonden, wilden we langer blijven maar de prijs die we extra moesten betalen hield ons tegen. We zouden voor 2 nachten bijna evenveel moeten betalen als voor 5 nachten. Dat vonden we net iets te veel van het goede. 

We willen liever met dat geld nog eens voor een paar dagen ergens anders naartoe gaan. Zo heeft prinsesje het gevoel dat we meerdere keren op vakantie gaan. 

Buiten dat het 1 dag slecht weer was, waren de temperaturen zalig! Door de mooie en warme temperatuur was het een fijne en een relax vakantie. Het eten was gevarieerd, wel goed dat we je tijdens het hoofdgerecht wel uit vlees of vis kon kiezen. Kinderporties waren vaak hetzelfde als een van de volwassen gerecht. 

Tijdens mijn vakantie heb ik ook bewust niet op mijn social media gezeten. Niet met iedereen zitten tokkelen, zoals prinsesje dat altijd zegt. Enkel wie toevallig jarig was en waarvan ik het wist en met onze vrienden die op onze diertjes moesten verzorgen. Weet je, dat heeft mij zo deugd gedaan. Terug wat belangrijk is, wat mij tot rust kon brengen en vooral, ik had tijd gemaakt om in mijn boek te lezen die al jaren in mijn kast lag. 

Fantastische boek die ik tijdens de vakantie heb uitgelezen.

De plaatsen die je zeker moet bezichtigen als je in de Provence bent: 

  • Lavendelvelden: de beste plekken vind je in Valensole
  • Via Riez, Moustiers-Ste-Marie ga je naar Gorges du Verdon: route des Crêtes waar je prachtige natuur, bergen, plassen en de magnifieke brug Gorges et Pont de L’artuby zal tegenkomen
  • In Aups kan je blijkbaar heerlijk gaan eten
  • Ganagobie
  • Manosque
  • een boottocht in Verdon
  • en nog zoveel andere plaatsen die heel veel charmes uitstralen.

 

Een uitgeruste familie die van elke minuut heeft genoten.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties