Picture of Runa

Runa

Twinning is really winning Fibre Mood editie 8

Joepie,  Fibre Mood editie 8 is weer uit.

Wat voor eentje! Voor mij: heerlijk sportief met hier en daar een tikkeltje romantiek. 

Mmmmm, 14 februari is in aantocht, zou het daar allemaal mee te maken hebben? Iets verder in de blog lees je welk patroontje ik heb uitgekozen voor prinsesje uit de laatste editie.

Pakjestijd

Ondertussen weten jullie wel, als ik iets voor mijzelf wil maken, moet prinsesje juist dezelfde outfit hebben.

Zo net voor de feestdagen, bracht SYAS weer eens een prachtige collectie uit.

Maar feesten zonder cadeautjes, dat kan niet. Ik liet bij mijn hubbie vallen dat ik graag iets uit de nieuwste collectie van SYAS wilde hebben. Hubbie mocht zelf kiezen welke stoffen hij zou betalen en de rest zou ik gewoon zelf betalen. Manlief vond dat een goed idee en met die gedachte bestelde ik verschillende de stoffen bij Marie Karo. Ik viel achterover van verbazing toen manlief zei dat al de stoffen die ik had besteld, mijn cadeau waren. Wauwie. Dan durft ie nog te zeggen dat hij maar 1 cadeau had!

Strepen en broeken

Als je strepen en broeken combineert, vraagt dit even veel geduld. Ik vind het heel belangrijk dat de strepen zoveel mogelijk mooi in elkaar vloeien. Al zeg ik zelf, ik ben echt trots op het resultaat.

De Benita broek (editie 7)  zit zo heerlijk en als je geen print met strepen gebruikt, zit de broek zo in elkaar. Een broek zonder zakken vind ik maar niets. Dus naaide ik er nog extra zakken aan. Ik nam nog de ceintuur erbij. De tweede broek is ondertussen ook af. Deze broek is verwerkt in wol met visgraten.

Voor prinsesje heb ik de Cherry culotte (editie 5) genomen. Ik heb de pijpen verlengd met iets meer dan 5 cm zodat ze een broek heeft zoals die van haar mama.

Ik koos voor ons de viscose stof. Deze stof valt heel mooi en zit heerlijk. De kleur van het stofje past perfect bij ons “India Ink Blue”

Wat op de broek te dragen. 

Een broek zonder een trui, is toch maar niets. Daarom koos ik voor mezelf Alexa (editie 7). De Alexa is normaal gezien een maxikleed maar ik heb het gewoon verkort tot een t-shirt model, Het model paste ook perfect in het zacht roze wollen stofje van SYAS. Toen ik de prijs achteraf zag, begreep ik even niet waarom het zo duur was. Nu, ben ik zo blij dat ik het heb gekocht. De binnenkant van de stof is zo zalig om te dragen. Zeker omdat ik een allergie heb voor wol, daarom heb ik ook mijn rolkraag niet gedubbeld. Doordat ik het bovenste stuk van de kraag met een zigzaksteek heb afgewerkt, krult de rolkraag een beetje, maar het stoort ook niet echt. Mijn huid is SYAS zeer dankbaar. De stof valt ook redelijk zwaar, maar is heerlijk warm. Voor koukleumen zoals ik, is dit stofje ideaal voor ons lijfje. 

Voor prinsesje vond ik niet het juiste model sweater, tot ik de nieuwste modellen uit Fibre Mood editie 8 zag. Ik koos voor stoere Dale sweater.

Twijfelachtig over de maten

Ook al was ik op slag verliefd op Dale sweater, toch twijfelde ik over de maten. De sweater valt heel ruim en als ik naar de matentabel keek, dan zou ik in principe een 2 jaar moeten nemen. Nu, dat vond ik te absurd, zeker omdat ik net dat los model wilde behouden en ook omwille van de stof die ik wilde gebruiken. Dus nam ik een 4 jaar. Yep, ik heb het goed ingeschat. Je ziet dat de sweater nog steeds heerlijk ruim zit. Een heerlijk comfortabele trui waar prinsesje plaats genoeg in heeft om te kunnen bewegen. De mouwen heb ik niet afgewerkt met een boordstof, was ook niet nodig bij deze stof. De binnenkant heb ik afgewerkt met een fijne elastiek. Ik nam iets meer dan haar pols. Zodat prinsesje nog kan bewegen met haar pols en handen.

Tevreden over het resultaat

Omdat ik het resultaat echt geslaagd vind, ga ik nog even in mijn stoffenvoorraad snuisteren voor een tweede sweater. Oh ja, ik wilde de sweater nog pimpen met een leuke tekstje. Heb je even geduld? Want dat komt nog wel want het was een beetje mislukt. Of is het al perfect genoeg?

 

Hieronder kan je eindelijk van onze twinningoutfits genieten!

 

  • Runa: 
* sweaterstof: SYAS, Collection 12 (Playtime Wi19) * broekstof: SYAS, Collection 12 (Playtime Wi19)      * patroon sweater: Alexa jurk * patroon broek: Benita * winkel: Marie Karo
  • Prinsesje:
* sweaterstof: SYAS, Collection 12 (Playtime Wi19) * broekstof: SYAS, Collection 12 (Playtime Wi19) *patroon sweater:Dale sweater * patroon broek:Cherry culotte *winkel: Marie Karo

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties