Picture of Runa

Runa

Stik Belgique: let sti(c)k together

2 jaar geleden had Marjolein van Flaflinko weer een topidee voor onze editie van “Lets sti(c)k together”. Omdat ze toen al 5 jaar naait, wilde ze iets speciaals doen. Haar missie is zoals gewoonlijk weer geslaagd. Heel de maand oktober wilde ze vooral Belgische ontwerps extra in de kijker zetten, vandaar dat je toen heel vaak mooie werkstukken zag verschijnen tijdens de tour “Stik Belgique”.
De opdracht van toen  was dus:

  • Belgisch patroon (check)  
  • Een gebruikte of ongebruikte patroon (het is een gebruikte als niet gebruikte patroon, check)
  • of een gehackte patroon (check want dit kleed heb ik voor de 3de keer voor mezelf gemaakt)
    Ik moest toen, op een  zaterdagavond naar de trouwfeest van mijn buren gaan. Prinsesje mocht dan toen bij haar peter gaan logeren. (Wat heel goed uitkwam, want de dag nadien was het haar verjaardagsfeestje). Manlief wilde voordat we naar het dessertenbuffet van de trouwfeest, eens onder ons tweetjes uit gaan eten. Zelden gaan we naar een sterrenrestaurants. Maar hij stond er op om in Kasteel Diependael te Zemst te gaan eten. Ik durfde echt geen foto’s te trekken van het eten, maar de dessert mocht toch wel extra in de kijker gezet worden (voor degene die van zoetigheid houden ). Het eten smelde steeds op je tong. De samengestelde ingrediënten waren verbluffend, het oogde zo mooi en we werden tot de laatste minuut verwend met de hapjes…

Ja, je hoort het al, uit gaan eten in een 1ster restaurant, daar had ik echt wel een chique dress voor nodig.
Daarom heb ik de rechte jurk uit de boek van Matching minds, matching outfit genomen. Maar ik heet voor niets Runa en heb ik iets extra toegevoegd aan mijn kleed. Normaal gezien is de rugkant een mooie open V rug. Deze keer heb ik zeer fijne tule stofje gebruikt, waardoor de V rug, wat subtieler, “braver, maar tegelijkertijd wat sensueler” look kreeg.

Stofkeuze is in principe een soepelvallende stof, maar ik heb het eens gewaagd om met pailletten te werken. Ik had veel schrik, maar ik kreeg van iemand de tip om met een zeer fijne naald te stikken. Ik ben normaal gezien een grote fan om met mijn overlocker te naaien, maar deze keer heb ik de overlocker opzijgezet. Joepie, mijn naald heeft het overleefd van de eerste keer. Het kleed is ook gevoerd want de stof was redelijk wat doorschijnend.
De gouden paillettenstof heb ik bij Lilisew gekocht. Een Belgische webshop. Een super lieve dame die veel in haar mars heeft. Ik wil haar nog eens extra in de kijker zetten want dat verdient ze wel. Het leuke eraan, is dat zij maar een dikke 10 minuten van mij vandaan woont. Zalig hé.
Omdat ik het kleed te gewoon vond, heb ik nog een gouden ceintuur gebruikt. Kwam ik tot besef toen ik mij aan het klaar maken was (weer typisch voor mij). De ceintuur zorgt er net voor dat mijn lichaam er echt sexy oogt. Dat mag wel hé op zo een avondje. Uit gaan eten met je liefste hubbie in een poepchique restaurant om nadien naar de trouw te gaan. Ik voelde me net als een prinses, nee, een Indian Queen of mag ik zeggen, een Indian Bollywoodstar zoals Priyanka Chopra (een van mijn favoriete Bollywoodster)

Bij zo een kleed past geen grote handtas. Gelukkig had ik van mijn trouw van 2 jaar geleden een klein tasje gemaakt. Ik heb toen de Juilette tas genomen uit de boek “Mijn Tas”. Voor het tasje had ik een paarse broderiestof genomen. Dat was het stofje voor de kleedjes van mijn bruidsmeisjes. De stof kwam toen ook van een Belgische webshop, maar jammer genoeg is ze ermee gestopt. Plots dacht ik er nog aan, dat ik nog een wollen stofje met Pied de Poulle print over had. Deze stof had ik bij FairyTailors gekocht. Dus heb ik een nog een mooie sjaal van gemaakt. In de lengte is het iets van 1,5m lang en is 60 cm breed. Aan de korte stukken heb ik een band met zwart/witte flosjes aangestikt. Iets simpel maar het maakt net een tikkeltje specialer. Sjalen kan je maken zoals jij dat wilt.

Ik vind dat ik weer in de missie geslaagd ben. Ondanks alles echt on the last minute werd gemaakt (ik twijfelde tussen dit kleedje en het patroon Cobalt van Blou ). Het was Katrien die voor mij, vorige week donderdag de knoop doorhakte. Waarom jezelf moeilijk maken als het voor een keer eens gemakkelijk is. Daar heeft ze echt wel gelijk in.

Wil je nog een blunder weten? Ik ontdekte de vrijdagavond dat mijn achterpand net niet uit de stof eruit geraakte. Zaterdagochtend heb ik een extra stofje gekocht. Gelukkig was de rest van het kleedje al geknipt. Dus heb ik wanneer dochterlief tijdens haar middagmiddag dutje deed, aan mijn kleedje gewerkt. Zo, zie je maar dat we als naaisters elke dag wel blunderen. 😁😁

Patroon: Matching Minds, Matching outfits

Pailettenstof: Lilisew

voerinstof: Veritas

Handtas: de Juliette uit Mijn Tas

Sjaal met Pied de Poule print: Fairytailors

Accessoires van mezelf.

Een extra extra bedankje aan mijn 2 vriendinnen en mijn gezinnetje:

Fotografe: Ilaicha

Visagiste: Ilke

Husband and prinsesje

Flaflinko gaf toen op haar blog  3 mooie prijzen weg die je zeker niet mag negeren.
– boek 200 rokken en broeken van Evelien Cabie
– boek Stof voor Durf-Het-Zelvers 3 (een cadeautje van mijnentwege voor mijn naaiverjaardag, wanneer ik 500 volgers bereik)
– bon twv €30 bij Mon Depot

Benieuwd naar de andere hun prachtige creaties? Kijk dan snel op hun blog:

FlaflinkoJust DelphineNathalie’s NaaiselsLarthTwo OwlettesNaaiz10e Sewing projectsStokstaartje doet het zoSewing à la carteMiss PixieGirls in UniformBlogliesjeYjonisBlogrevolutionViTessSewBelJust Just10196Woohoo by DavinaWollebolMaankindjesKreatrienWilwarin CoutureKatrienetteMa’am MusketierThe Needle of ChoiceFrullemieke Vlijtig Liesje KnutseltSpoetnikselsMolemiekeSewbidooDraadjesAdivastyleMade for InkaCrealiefjesStoffenspulletjesHutseprutsMarieke FalderiekeLunatiekKhadetjesLilliepawillieNaaisgerief

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties