Picture of Runa

Runa

Sinterklaas bezoek met een zelfgemaakte pietenmuts

Mijn stoom even uitblazen

Tijdens deze blog, krijg ik af en toe wel eens een krop in mijn keel. Niet omdat de Sint langs is geweest. Nee, integendeel zelfs.

Die coronamaatregelen, echt waar, ik ben ze allemaal even het beu. 

Vorige week had onze minister De Croo voorgelegd dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moeten dragen!

Wablieft

Meneer de  minister, is dit niet een beetje erover? Meen je dat nu echt? Lijden onze kinderen, die eigenlijk de toekomst zijn van ons, niet een beetje te veel? België staat dus echt op zijn kop.

Het is bijna 2 jaar

Dat we door jullie aan het lijntje worden gehouden. Kinderen die graag dromen, spelen met hun vriendjes. Kinderen die net de lieve Sint ontmoeten. Pats, alles wat ze ervoor mochten (2jaar geleden), mag nu niet. Dicht tegen elkaar. Opgepropt dat we naast elkaar stonden. Nu, hebben we schrik van elke hoest, laat staan om elkaar vast te nemen. Voor alles vragen we plots toestemming. Minister, je zegt dat het voor ons welzijn is dat jullie zo streng optreden´ Weet je wat het beste is voor ons welzijn? Op een normale manier kunnen ademen. Op een normale manier terug met elkaar kunnen omgaan, zonder bang te hoeven zijn voor elkaar. Geef kinderen terug hun normale ademruimte. Laat ze terug groeien zoals wij dat ooit mochten doen. Laat ze genieten zoals wij dat ooit hebben gedaan. Nu leven ze in angst voor iets waar ik nu meer en meer een groot vraagteken bij heb.

Bedankt

Om even mijn frustratie te willen lezen. Fijn dat ik het mag neerschrijven.

Het is in deze tijd minder gemakkelijk om je mening te zeggen of te schrijven.

Naailessen volgen bij mama

De laatste tijd vroeg ze aan mij “mama, wanneer mag ik beginnen met de naailessen? Want ik wil dat zo graag doen.”

In principe is het vanaf 8 jaar. Maar he, de meeste vriendjes van haar klas worden vanaf januari 2022, 8 jaar. Dus, tja, dan maken we graag wat uitzonderingen. Zeker omdat prinsesje het gezicht is van RunaStyla 😉

Op maandag 6 december mogen ze zich verkleden als sinterklaas, zwarte Piet, roetpiet, regenboogpiet… 

Zo begon haar naai-avontuur en maakte prinsesje voor zichzelf een baret.

Ze koos zelf haar eigen kleur die mooi matcht bij haar groene short die ik vorig jaar al had gemaakt. 
Gelukkig maar, want ik had net geen tijd meer over om een volledige sinterklaas/pieten outfit te maken. Zeker omdat het maar 1 keer wordt gedragen.

Naaiplezier 

Oh wat had ze er zoveel plezier in. Bij elke stap van het maken van haar eigen baret, genoot ze zo hard. Hier en daar waren het geen gemakkelijke oefeningen. Natuurlijk kreeg ze daar de hulp van mij. Wat ze het allerleukste en vooral het spannendste vond is dat ze mocht stikken op mijn naaimachine. En voor een beginneling, had ze het wel moeilijke stukken om te naaien.  Inderdaad, op ronde stukken. 

En al zeg ik zelf, ze heeft dat echt super goed gedaan. 

Op het laatste heb ik het wat overgenomen omdat het te moeilijk was: elastiek insteken, strik aannaaien samen met de veren.

In stof knippen
Ons eerste cirkel is uitgeknipt
Toch moeilijk om iets vast te spelden
Met veel enthousiasme ons eigen baret in elkaar gestikt

SURPRISE PRINSESJE

Doordat de coronaregeling weeral werd veranderd, had ik schrik dat onze verrassing voor Prinsesje niet doorging.

We kregen geen mail meer van de organisatie, dus reden we na school richting Deurne. Een leuke belevenis die we in deze tijd echt wel kunnen gebruiken, stond op ons te wachten. 

Prinsesje in haar feestelijke outfit mét haar zelfgemaakte baret. Eens we daar waren aangekomen, stonden daar verschillende echte Pieten om ons te verwelkomen. Prinsesje vond het heel spannend. We zagen de man die dit event  organiseert. Gaf ons een witte enveloppe en legde ons uit wat we moesten doen.

We stapten het Koetshuis, Sinterklaascafé binnen, er stonden heerlijke glaasjes op ons te wachten.

Elk gezin/groepje had zijn eigen tafel waarop onze namen stonden. Zo fijn en tegelijkertijd coronaproef. Op tafel stond een briefje met het uur voor de rondleiding erop, zodat je wist om hoe laat je het Huis van Sinterklaas mocht betreden. 

Wij mochten als eerste. De groepjes waren altijd heel klein. Onze groep bvb. telde 13 personen. 

Zie ze snoepen

Samen met Minipiet op stap

Oh Minipiet stond op ons te wachten. Samen mochten we met haar op stap gaan. Samen het huis van Sinterklaas bezichtigen. 

Vooraleer we het huis mochten betreden, vertelde Minipiet ons paar huisregels die we moesten respecteren. Wat ik heel logisch vond.

SPANNEND…

En toen zagen we de Postpiet. Hij vertelde ons wat hij allemaal doet. Daarna kwamen we Bakpiet tegen. Wat rook het in haar keuken zo heerlijk. 

MMMm, verlekkerd keken we naar de lekkere speculoos.

Oh oh oh, wat hebben we van alles gezien maar waar we het meest naar uitkeken was, was naar die lieve Sint. En ja daar zat ie, veilig achter zijn bureau. Omwille van de Corona.

Hij verwelkomde al de kinderen met een warme lach en een groet. Hij stelde wat vragen. Daarna zongen we met zijn allen in koor verschillende Sinterklaas-liederen. En als kers op de taart, mochten we samen met de Sint en de Minipiet op de foto. 

Samen met Minipiet en Sinterklaas op de foto
Deugenpiet

Er was nog meer leuks te doen

Oh ja, eens we terug op ons plek zaten, werden we weer warm onthaald door andere lieve Pieten. 

Tussendoor kregen we nog wat hapjes.

Maar dan

Buiten stonden er spelletjes die we mochten doen. Kan je het je inbeelden wat voor leuke spellen we hebben gedaan? Nee? Dan zou ik er volgend jaar toch maar eens naartoe gaan hoor. Ik ga ook niet alles vertellen want anders is het niet meer spannend. 1 ding kan ik je al wel meedelen: alles wat die Pieten moeten doen tijdens het uitdelen van de cadeautjes wanneer ze samen met Sinterklaas op stap gaan.

Als afsluiter, die ik wel meedelen, is dat alle kinderen een groepsdans hebben gedaan voor die lieve Sinterklaas vooraleer hij ging slapen. 

Oh en nog een extra afsluiter, we kregen nog een leuke goodiebag mee en een grote zwaai van de Pieten.

En al de lieve Pieten waren wel onder de indruk van Prinsesje haar zelfgemaakte baret. Wie weet mag ze volgend jaar samen met de kleermaaksterpiet mee helpen bij de outfits van alle Pieten.

Een van die vele leuke belevenis
Samen met Danspiet op stelten lopen
Kom jij ook eens kijken wat ik bij de Pietenacademie zat te doen?
ik zat heerlijk te spelen

IEMAND GING MET EEN GROTE SMILE NAAR HUIS

Ohja, Prinsesje haar ogen, schitterden net als sterren aan de hemel. Niet moeilijk als je 3 uren samen met de grappigste, dansende Pieten en Sinterklaas plezier hebt mogen beleven.

Haar glimlach kon je zelfs nog zien toen ze in sliep viel van vermoeidheid.

Een dikke pluim voor de organisators

Wauw, ik was echt onder de indruk hoe ze deze event coronaproef hebben georganiseerd. Ik ben zo blij dat we dit jaar het Sinterklaaskasteel  hebben bezocht. Inkom is misschien duur, maar voor mij was het dubbel zoveel waard. Daarnaast was het ook zo dat we een VIP-avond haddenWant Prinsesje bereikt een leeftijd waarvan ze echt het verschil al merkt wie de echte en de valse Sinterklaas. Ze let echt op details hoe Sinterklaas eruit ziet.

Daarnaast worden de kinderen nu zo hard gestraft omdat er geen Sinterklaasfeesten zijn op hun scholen. Omwille van die stomme corona.

Even terug naar mijn eigen kindertijd

Dankzij dit moment werd ik zelf terug naar mijn eigen kindertijd meegesleurd. Op diezelfde leeftijd als Prinsesje was ik op het trouwfeest van mijn tante en nonkel.  Daar was ook de Sint langs geweest. Op dat feest kreeg ik toen mijn 1ste mooie gekleurde pop. En met heel veel liefde speelt mijn prinsesje nu nog mee. Kan je al raden hoe oud deze mooie pop is?

In ieder geval, ben ik zeer blij dat we het jaar mooi kunnen afsluiten bij deze fantastische bezoek aan de Sint. Zeker voor Prinsesje was het haar grootste wens om die lieve Sinterklaas te mogen ontmoeten.

Prinsesje met mijn jeugdpop

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties