Picture of Runa

Runa

Ontdekkingsreis door het Paradijs: Mijn Onvergetelijke Avontuur in de Dominicaanse Republiek

Mijn Reis in Een Notendop Mijn reis door de Dominicaanse Republiek was een betoverende reis vol ontdekkingen, nieuwe vriendschappen en diepe inzichten. Van aankomst in het donker tot het verkennen van het resort en deelname aan boeiende excursies, elk moment was een stap naar een rijker begrip van de wereld en onszelf. Ik kijk met een glimlach terug op mijn avontuur en kijk ernaar uit om nog meer nieuwe bestemmingen te verkennen in de toekomst.

Inleiding

Reizen is een avontuur dat de ziel voedt, de geest verruimt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan. Vooral voor beginnende reizigers, koppels en gezinnen is de Dominicaanse Republiek een betoverende bestemming om deze reiservaring te omarmen. In deze blog deel ik mijn onvergetelijke avontuur, een reis vol ontdekkingen en verrassingen in dit tropische paradijs.

P.s.: mijn gsm had water gekregen, waardoor niet alle foto’s zijn opgeslagen. Hopelijk kunnen jullie met de weinige foto’s nog van mijn verhaal genieten.

Een Hartelijk Dankwoord aan Heidi

Allereerst wil ik graag Heidi van DT reizen bedanken, de onmisbare schakel die mijn droomreis naar de Dominicaanse Republiek tot leven heeft gebracht. Dankzij haar hebben we onze vakantie paar maanden geleden geboekt, en dit is een beslissing waar ik elke dag dankbaar voor ben.

Virtueel Reizen: Ontdek de Wereld vanuit je Eigen Woonkamer!

Woon je buiten de regio Sint Niklaas en heb je altijd al gedroomd van die perfecte vakantie? Goed nieuws! Heidi staat voor je klaar om je online te helpen, rechtstreeks vanuit je luie zetel, waar je ook bent. Met een simpele Zoom-meeting verander je je vragen en reiswensen in kostbare herinneringen.

Zodra je je wensen hebt gedeeld, neemt Heidi de tijd om de ideale vakantie voor jou te vinden en te boeken. En maak je geen zorgen; bij elke wijziging of update blijf je altijd op de hoogte, want Heidi zorgt ervoor dat je elke stap van het proces begrijpt.

Dus waar wacht je nog op? Laat Heidi je begeleiden op een reisavontuur vanuit het comfort van je eigen huis. Bereid je voor om nieuwe bestemmingen te ontdekken en onvergetelijke ervaringen op te doen, allemaal met Heidi als je persoonlijke gids. Neem vandaag nog contact op en laat je dromen werkelijkheid worden!

Vier Bijzondere Momenten met Unieke Geschenken.

Sta je op het punt om te trouwen, gaat er iemand met pensioen, of wil je gewoon een buitengewoon cadeau geven in plaats van simpelweg geld? Heidi heeft voor elke speciale gelegenheid een oplossing!

Ze tilt het traditionele cadeaugeven naar een hoger niveau, met unieke reiservaringen en vakantiepakketten die afgestemd zijn op de persoonlijke smaak en interesses van de ontvanger.

Waarom genoegen nemen met het alledaagse wanneer je iets buitengewoons kunt geven? Maak van elke gelegenheid een onvergetelijk avontuur met de hulp van Heidi. Neem contact op en ontdek hoe zij jou kan helpen om speciale momenten nog specialer te maken!

De Hemelse Reis Begint

De reis begon met een vlucht van maar liefst 10 uur naar de Dominicaanse Republiek (Punta Cana). Het was tijd om de wereld achter ons te laten en een nieuw avontuur te omarmen. Gelukkig zat de wind aan onze zijde en duurde de vlucht uiteindelijk slechts 9 uur. Ik glimlachte dankbaar naar de wind, wetende dat dit het begin was van iets bijzonders.

Rondreizen in de Tijdzone

Na uren in de lucht arriveerden we rond 17:30 uur lokale tijd in de Dominicaanse Republiek. De zonsondergang begroette ons, alsof het land ons verwelkomde met open armen. Terwijl we ons onderdompelden in deze nieuwe wereld, werden we geconfronteerd met de realiteit van de douane en bagageproblemen. Hoewel dit enige tijd in beslag nam, lieten we ons niet ontmoedigen en omarmden we de uitdagingen die reizen met zich meebrengt.

Een Nachtelijke Avontuurlijke Zoektocht

Met de zonsondergang reeds achter de horizon begon onze zoektocht naar de hotelbus, omringd door de mysterieuze duisternis van het onbekende. Mijn dochtertje, uitgeput van de reis, viel snel in slaap in het busje. Gelukkig hield de chauffeur ons wakker met zijn verhalen, waardoor mijn man en ik de vermoeidheid konden weerstaan. Ons hart juichte toen we eindelijk bij ons hotel Royalton Splash Punta Cana, Resort  aankwamen, waar we verwelkomd werden met verfrissende drankjes en de warmte van de vriendelijke receptioniste.

Een Rustgevende Nacht en Een Verkenning van Zwembaden

In onze kamer aangekomen, bestelden we snel wat eten via roomservice en vielen we met een voldaan gevoel in slaap. De volgende ochtend begaven we ons vol enthousiasme op verkenningstocht binnen ons hotel. We ontdekten meteen de verschillende zwembaden zoals de waterglijbaan park, strand die glinsterend als uitnodigende oases onder de stralende zon.

Heerlijk om van uit de kamer elke dag de zon zien opgaan tussen de palmbomen!
Heerlijke kokosnoten en coktails!
Lezen en zwemmen waren mijn onstpannende momenten....

De Reisplannen Ontvouwen: Excursies

Voordat we onze reis boekten, hadden we besloten om ook de rijkdom van het land te verkennen via excursies. Daarom gingen we tweemaal luisteren naar de uitleg van de TUI-hostessen, eerst in het Engels en vervolgens in het Nederlands. We werden overladen met informatie, die langzaam moest bezinken voordat we onze keuzes maakten.

Uiteindelijk besloten we om deel te nemen aan twee opwindende excursies.

De Eerste Expeditie: Higuey Tour met Macao Strand en Lokale Lunch

Onze eerste excursie bracht ons naar adembenemende hoogten met de Higuey Tour, inclusief een bezoek aan het betoverende Macao Strand en een smakelijke lokale lunch. Hoewel de regen met bakken uit de lucht viel, was de ervaring nog steeds onvergetelijk. We zaten in een bus zonder ramen, en wanneer de regen toesloeg, moesten we creatief zijn en de bus beschermen met een plastic zeil en linten om de regen buiten te houden.

Onze gids deelde boeiende informatie over het land en zijn uitdagingen, waaronder het afvalprobleem. Mijn dochtertje was geraakt door de hoeveelheid afval op straat, en dankzij de gids begrepen we de dieperliggende oorzaken.

Een Kijkje Achter de Schermen: Sociale Realiteit

De excursie onthulde ook de schrijnende realiteit van de lokale bevolking. We leerden dat armoede en beperkte toegang tot onderwijs aan de basis liggen van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd. Kinderen hebben de keuze om naar dorpsscholen of dure elitescholen te gaan, afhankelijk van de financiële situatie van hun families. Het besef van dit alles liet een diepe indruk achter.

Ontmoetingen en Ervaringen: Suikerrietplantages tot Paardrijden

Onze excursie leidde ons langs suikerrietplantages, honkbalveld, sigaren oprollen en naar een lokale paardenranch, waar mijn dochtertje dolgelukkig was. Tussendoor proefden we ook de lokale koffie- en cacaobonen en steunden lokale boeren door hun producten te kopen.

Ook stopten we bij Basiliek van Higüey La Altagracia. Wat is er zo speciaal aan deze Basiliek: De Basiliek van Higüey, ook wel bekend als de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Altagracia, pronkt met rationalistische en brutalistische architectuur. Opvallende kenmerken zijn de langgerekte bogen die de biddende Maagd symboliseren. De bronzen hoofddeur is verguld met 24K goud. Het bevat 45 bronzen klokken en een standbeeld van de Maagd van Altagracia. Paus Johannes Paulus II zegende de basiliek in 1979 en kroonde de Maagd in 1992 met een verguld zilveren diadeem.

2de expeditie: Een Magisch Eilandavontuur: Saona Eiland Boottocht

De hoogtepunten van mijn reis bereikten een piek met de Saona Eiland boottocht op onze laatste dag. Een reis met een speedboot bracht ons naar een paradijselijk eiland met witte stranden, wuivende palmbomen en kristalhelder blauw water. Mijn hart smolt bij de aanblik van deze natuurlijke schoonheid, vergelijkbaar met een scène uit een reclamespot van Bounty.

Een Diepe Connectie en Nieuwe Vriendschappen

Deze excursie bracht ons in contact met een Servisch gezin, waarvan de dochter net iets jonger was dan de mijne. Onze kinderen genoten samen van de schatten van de zee, terwijl wij als ouders genoten van elkaars gezelschap. De ervaring versterkte de overtuiging dat reizen niet alleen draait om bestemmingen, maar ook om de mensen die we onderweg ontmoeten.

Wachten op de speedboot
Witte stranden, prachtige blauwe zeewater
Schip ahoy! Deze 2 meiden mochten zomaar aan het stuur draaien...
...dat wilde ik ook wel doen!

Afsluitende Gedachten en Tips

Terugkijkend op mijn reis wil ik enkele tips delen voor toekomstige reizigers:

  • Eet zoveel mogelijk fruit. Het fruit is daar zo heerlijk en echt zo vers! Ze smelt echt op je tong! Ik at daar elke dag: ananas, mango, citrusvruchten, papaya, meloenen en guave.
  • Wees niet verlegen om af te dingen bij het kopen van souvenirs. Het is de lokale gewoonte en een deel van de ervaring.
  • De Dominicaanse Republiek is over het algemeen veilig voor toeristen. Informeer echter altijd de beveiliging als je het resort verlaat.
  • Bij het boeken van excursies kan je altijd ook overwegen om buiten resort te doen. Let wel op, dat ze wel verzekerd zijn. Indien je twijfelt en je zit toch in Punta Cana, dan raad ik deze vriendelijke dame van Fun at Sea Tours aan. Zij werkt ook met  betrouwbare aanbieders.
  • Lees zeker de blog van deze dame Cindy. Haar blog kan je via Keloke  vinden. Zij geeft haar ervaring mee over Dominicaanse Republiek. 
  • Deel je avonturen en tips met anderen hieronder. Dit kan waardevol zijn voor andere reizigers.
Voor de haarvlechtjes hebben we dus afgepingeld!
Lokaal fruit

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties