Foto van Runa

Runa

Internationale vrouwendag: 21 veerkrachtige vrouwendag

Biologische mama

Eerst en vooral een ode voor mijn biologische mama. Zij is de eerste veerkrachtige vrouw voor mij. Zij heeft mij 9 maanden gedragen. Of dit met of zonder liefde is, dat is een vraag die onbeantwoord zal blijven. Net als de vraag of zij mij bewust heeft afgestaan of daar een heel maffiagedoe achter zit. Ben ik een gestolen kind? Is mijn moeder verkracht? Vragen die altijd voor mij open zullen blijven. Toch vind ik haar een krachtige vrouw, want elke beslissing die je als moeder moet nemen om het beste te geven aan je kind, daar heb je heel veel power voor nodig. 

20 veerkrachtige vrouwen die mogen gezien worden

Daarnaast ken ik nog heel veel vrouwen die echt veerkrachtig zijn.

 Vandaag heb ik bewust gekozen voor deze vrouwen omdat zij echt iets doen voor een ander. De zorgen voor een ander een beetje vergemakkelijken zal ik maar zeggen. Of je juist nog sterker maken door naar je te luisteren, je te laten genezen of je hart op te luchten op een speelse wijze. Je helpen met een goede voeding, je helpen om je business naar een hoger niveau te tillen. 

Hieronder som ik 20 veerkrachtige vrouwen op. Sommige dames zijn onderneemsters. Bij hen plaats ik altijd de link naar hun website, IG en FB. Zo kan je rechtstreeks contact opnemen met hen, indien je dat wenst.

Kiki: Para badmintonspeelster

Als 20 jarige was ze betrokken door een verkeersongeval. Door het ongeval heeft ze een ruggenmergletsel opgelopen en is ze sindsdien vanaf haar heupen verlamd. In 2013 is zij gestart met para- badminton en is zij nummer 9 in singles op de wereldranking. Nu is zij op weg om gekwalificteerd te worden voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2021. Dankzij haar veerkrachtige en positieve mindset, vind ze dat je in het leven nog heel veel kan bereiken zolang je dat zelf wilt. Ondanks de fysieke beperking die ze heeft.

Ghiselle: huisarts en lifestyle adviseur

Zij is huisarts en leert ambitieuze vrouwen aan hoe zij op een leuke en makkelijke manier een gezonde leefstijl kunnen creëren die bij hun past, zodat ze effectiever hun doelen kunnen bereiken en weer van het leven kunnen genieten. Dit doet zij door middel van haar succesvolle methode “the must 5 of Lifestyle” die ze via Webinars, (e)Books, Apps, Trainingen en Masterclasses met hen deelt. De E-book is een boek waar basistips staan. Haar e-book kan je binnenkort gratis downloaden. Haar visie is dat gezondheid echt belangrijk is en wanneer vrouwen met de basistips al verder kunnen, dan krijgt zij nog meer energie van om verder te doen met haar idee.

website in opbouw

FB: Dr Ghiselle

Hanny: pre-postnataal coach

Zij begeleidt je naar de ultieme start van het moederschap. Zij leert je beter zorgen voor jezelf door middel van bewegen, voeding en ontspanning. Ook zij helpt je om na je bevalling terug te sporten. Daarnaast heeft ze een zeer interessante blog vol met goede tips, interviews van en over moeders. M.a.w. je hebt en je kan goede hulp vragen aan haar.

 Best9moms

FB: Best9moms

IG: Best9moms

Muka: Vibrant leather artistry van Mukacariza.

Zij maakt originele en duurzame lederen handtassen die luxe uitstralen. Maar wat voor een combinatie. Kalfsleder tassen worden met prachtige en kleurrijke canvas stoffen die een Rwandese print hebben, gecombineerd. De print van de canvasstoffen heeft zij helemaal zelf ontworpen. Wil je meer weten? Dan moet je zeker een kijkje gaan nemen op haar IG. Dan ga je ineens ontdekken wat Mukacariza betekent.

  is in opbouw

FB: Mukacariza 

IG: Mukacariza 

Hyang: Qi Transformatie Coaching

Vanuit de oosterse geneeswijze en denkwijze optimaliseert zij jouw levens energie met Qi coaching, oosterse voedingsleer en bewegingstechnieken van uit de Zhineng Qigong. Een aanraadster indien je van Oosterse levensfilosofie denkwijze houdt en van een nieuw concept. 

 Spice Up your Qi

FB: Spice Up your Qi

IG: Spice Up your Qi

Veerle schrijfcoach

Alsof ze een toverstaf heeft, schrijft ze en kan ze de dingen mooi verwoorden. Op haar manier leert zij jou dat ook aan. Sinds 1 maart kan je ook naar haar interviews beluisteren via podcast bij Sporify onder haar bedrijfsnaam Wiebelwoorden. Ze interviewt veerkrachtige vrouwen. 

 Wiebelwoorden 

FB: Wiebelwoorden 

IG: Wiebelwoorden

Els: massagetherapeute en is eigenares van Boobs&Blankets.

Met de winkel Boobs&Blankets zorgt ze ervoor dat alle moeders bij haar terecht kunnen voor alles wat met borstvoeding te maken heeft. Advies vragen, producten aankopen vanaf het moment dat je zwanger bent tot je bevallen bent en je spruitje stapt. Daarnaast geeft ze regelmatig ook nog interessante workshops. 

 Boobsandblankets 

FB: Boobsandblankets 

IG: Boobsandblankets

Dee: Personal branding voor ondernemende vrouwen

Zij leert je aan om meer kansen te krijgen en een sterk netwerk op te bouwen. Daarnaast geeft ze ook steeds interessante weetjes over money mindsetting en is owner van Glow Girl Academy.

 is in opbouw

FB: Glowgirlacademy 

IG: Glowgirlacademy 

Hilde Gooris: Trainer en Coach

Ze geeft training aan bedrijven rond burnoutpreventie of stress. Daarnaast is zij ook life- kindercoaching. Door haar zachte aanpak en de tools die ze ter beschikking heeft kan zij jou helpen als je vast zit met jezelf of in een bepaalde situatie vastloopt. 

  Hilde Goris 

FB: Hilde Goris Trainer & coach

Veerle: Marketing Social Media Mentor

 icoon voor social media mentoren. Ze kent alle kneepjes van het vak zodat jij als ondernemer het functioneren van je bedrijf kan optimaliseren

FB: VeerlevanakenSocialmediamentor 

IG: VeerlevanakenSocialmediamentor

Anke: Coachinverbinding-persoonlijke coach

Zij coacht zowel kinderen als volwassenen die de verbinding in hun zelf verloren zijn. Door haar manier van aanpak, ga jij of je kind terug het innerlijke kind terug vinden. Met haar eigen ervaring kan zij jou of je kind daarbij heel goed bij helpen. Anke is een zeer lieve en een zachte vrouw waardoor je je heel snel op je gemak zal voelen. Samen met haar ga je de verbinding terug vinden. 

 Coachinverbinding 

FB: Coachinverbinding 

IG: Coachinverbinding

Annick- An Sheela- Sheela: AdoptieSchakel

3 dames die enorm veel bergen verzetten rond adoptie. Zij hebben een FB groep waar zowel geadopteerden als adoptieouders enorm welkom zijn. Zij proberen een verbinding te zoeken tussen alle partijen. Soms heel moeilijk want regelmatig lopen de discussies soms heel hoog op. Als 3 leeuwinnen vechten zij voor de rechten van adoptiekinderen, maar willen vooral met hun groep een veilig gevoel en een omgeving geven aan alle partijen. 

 in opbouw

FB: AdoptieSchakel

IMG-20210226-WA0004

Veerle: leerkracht

Buiten mooi zingen, geeft zij met veel passie en liefde lessen aan kinderen van de middelbare school. Als ik haar verhalen hoor, dan kan ik alleen maar beamen: waren alle leerkrachten maar zoals zij. Zij ziet altijd de positieve zaken in elk kind en zal haar leerlingen een veilig gevoel geven en hen erkennen zoals ze zijn. 

IMG-20210226-WA0013

Kimi: kleuterjuf/zorgjuf

Als een kleuterjuf op een magische manier kan zingen is dat wel heel mooi meegenomen. Zij heeft feeling voor die allerkleinsten en vindt de noden van elk kind dus ook een prioriteit. Bij haar schittert elk kind als een ster. 

IMG-20210226-WA0016

Lieve: schrijfster

Zij vindt het heel belangrijk om de juiste informatie te vinden zodat ze altijd de waarheid kan schrijven. Wat niet altijd evident is. Als een detective neemt ze alles onder de loep. Bij deze ben je dus gewaarschuwd. 

IMG-20210226-WA0001

Renate: onthaalmoeder

Eigenlijk mag ze zichzelf babyfluisteraar noemen. Hoe ze het doet, is een vraagteken, elk baby/peutertje kan ze de rust en de liefde geven dat het verdient. Zij is degene die de allerkleinsten het beste begrijpt en aanvoelt. 

IMG-20210302-WA0000

Marijke: Community voor ondernemende moeders

De madam achter Business Moms. Zij heeft een FB groep opgestart voor ondernemende moeders. Daarnaast organiseert ze ook hele leuke events waar ondernemende moeders met hun product in de kijker kunnen staan en verkopen. Daarnaast verkoopt ze ook hippe shirts en goodiebags. Yep met Business Moms erop. Zo weet heel de wereld dat jij een ondernemende moeder bent. 

 Business Moms

FB: Business Momss

IG: BusinessMomss

Runa: creamanager van RunaStyla

Met haar zelfgemaakte en unieke sweaters en sweaterdresses die je heerlijk kan twinnen, wilt ze een verandering inbrengen naar de wereld toe. Ze wilt aan de mensen laten zien hoe uniek je bent als persoon. Door kleding te laten maken op jou maat waarbij jij volledig zelf de baas bent over de creatie zorgt RunaStyla ervoor dat je mooi bent zoals je bent. Daarnaast geef ik naailessen die vanaf 8 jaar beginnen waar het kind of jij zelf even het middelpunt van mijn aanwezigheid. Even tot adem komen. Fantastisch toch?! 

FB: RunaStyla 

IG: RunaStyla

Onbewust in verbinding staan met elkaar

Als je al deze vrouwen hun missies naast elkaar legt, dan zie je hoe mooi ze in elkaar vloeien. Hoe we onbewust met elkaar verbonden zijn. Wanneer wij als vrouwen connecteren, kunnen we onze band versterken. 

Wij kunnen dit omdat we vaak gesteund worden door liefdevolle mensen rondom ons. 

Nog zoveel veerkrachtige vrouwen zonder gezicht of stem

Er zijn nog heel veel vrouwen die even veerkrachtig zijn als wij, maar niet de hulp krijgen van hun naasten of professionelen. Voor hen wil ik vechten, voor hen wil ik onze krachten bundelen want zij verdienen net als alle andere veerkrachtige vrouwen om gezien maar vooral gehoord te worden. 

Samen staan we sterk!!! 

Dankwoord

Ik wil iedereen die ik heb aangesproken voor deze thema, enorm bedanken. Jullie moed en kracht zullen heel veel vrouwen inspiraties geven. 

Wees maar trots, je mag gezien en gehoord worden.

Deel deze blog zoveel mogelijk, want er zal altijd wel een meisje of een vrouw zijn die de hulp van de bovenvermelde vrouwen nodig heeft. 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Foto van Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties