Picture of Runa

Runa

Helevoetsluis: here we are

Wanneer je eens op vakantie naar Hellevoetsluis wilt gaan, hieronder vind je al een paar tips wat je allemaal kan doen.

Wat telden we af naar onze vakantie. We hadden besloten om dit jaar naar Hellevoetsluis te gaan. We vinden de meeste plaatsen aan de Belgische kust, net iets te druk. Persoonlijk vind ik dat het zo overladen is van gebouwen dat je nog weinig groen ziet. Ik heb dan het gevoel dat je nog steeds niet op vakantie bent. Wij houden nu eenmaal van de Nederlandse kust, waar alles nog mooi groen is, leuke dorpspleinen zijn….Maar wat doe je als je in Hellevoetsluis op vakantie bent voor gedurende 5 dagen, vraag je misschien af? Je vervelen? Nee hoor, integendeel, hieronder vind je onze activiteiten die we tijdens onze reis hebben gedaan.

Maandag 20/08/18: we kwamen rond 13u00 aan in Hellevoetsluis.  We mochten direct naar ons kamer gaan. Eens ons kamer gecontroleerd en goedgekeurd te hebben, zijn we direct naar het strand geweest. Prinsesje vindt het zalig en is gek op het strand. Ons namiddag was gevlogen en we moesten ons klaar maken voor het avondeten. We hadden besloten om naar een plaatselijk restaurant te gaan. Limani is een Grieks Mediterriaans restauran. Ik had pasta Poseidon genomen. Is zwarte pasta (Nero Pasta) met vis genomen: ik had nog nooit zwarte paste gegeten, dus was het zeer verrassend toen ik het prachtige bord voor mijn neus kreeg.  Manlief had Soutzoukakia: Pittig geruide gehaktrolletjes geserveerd met pitabroodjes, yoghurt en een tomatensaus, besteld. Hij was daar niet zo scheutig over, kwam vooral door de Griekse yoghurt, die zo wat zurig smaakt. Voor prinsesje kozen we de kinderpasta die wel meeviel..

Dinsdag 21/08: zijn we na het ontbijt naar de nationaal brandweermuseum geweest. Manlief vond het daar super interessant. Prinsesje was na een dikke 20 minuten het beu en wilde in de brandweerauto zitten. Ik vond het interessant, maar ik raad het niet echt aan als je kind half moe is en misschien iets ouder dan 3,5 jaar is…maar het was wel interessant want je leert de geschiedenis van de brandweer beter kennen. Jong als oud konden zich verkleden als een brandweerman of als een korporaal. Je kon ook in een zeer oude brandweerauto zitten. Een mini speelhoek voor de kids was er ook voorzien. Prinsesje was nadien wel moe, dus heeft ze nog een middagdutje gedaan.

Na ons middagdutje,  hebben we nog op het strand gespeeld.

Op dinsdag kan je steeds bij het hotel waar we verbleven, ribbetjes a volonté eten. De ribbetjes waren al goed gemarineerd waardoor je de sausjes die ze nog bij gaven, niet meer nodig had. Prinsesje koos voor een pizza, we zullen maar beleefd blijven: op je verantwoordelijkheid…

We hadden nog zin om een avondwandeling richting de vuurtoren te gaan.  Het is een mooie avondwandeling en voor kinderen die nog niet te moe zijn kunnen de mooie groene heuvels gaan bezichtigen. Dit zijn bunkers en kanonnen van de oorlog.

Woensdag 22/08 zijn we naar Historyland geweest. Dit is zo een dikke 10 minuten van het hotel. Ik wist dat er een geraamte was van een dinosaurus, dus met dat in mijn achterhoofd gingen we het museum binnen. We werden weer eens goed ontvangen en kregen de nodige informatie. Eens binnengekomen, was prinsesje laaiend enthousiast. Ze stelt zelf veel vragen en antwoorden op haar vragen. Met een bang hart ging ik het binnenmuseum in. No paniek reactie van prinsesje, maar toch liep ze onwennig bij. Het was de geraamte van een mammoet. “Mama, kijk, een grote olifant maar die is zo zacht?!” Zo zalige reactie van haar. Ze vond de geraamte maar wat raar en je zag aan haar dat ze niet mee kon volgen. Papa legde netjes uit en toen was ze gerust gesteld. Ooh kijk, ze vond de opgezette tijger best wel cool. Zo bijna levensecht.

Je kon ook naar boven gaan. Je kan kiezen: trap of de lift nemen. Wij kozen voor de trap. De muren waren mooi beschilderd met mooie schilderwerken van de oertijd… boven aangekomen, zag je hoe de oermensen leefden. Een houten kanon, een tipitent stonden daar en kon je er ook in zitten. Je kon ook een juwelenhangertje maken, zoals ze toen in die tijd juwelen maakten. Er was een hokje, waar je in moest kruipen. Zo kon je aanvoelen hoe de holbewoners vroeger in de koude leefden. En geloof me, het was echt koud…. Nadien werd je meegezogen met de oorlog. Onbeschrijfelijk hoe mensen toen leefden….

Buiten was er een groot terrein, met dinosaurussen. Verschillende soorten dinosaurussen kon je bewonderen, de tuin werd mooi aangelegd en onderhouden. Kinderen konden op een bepaald uur opgraving doen en wij hadden geluk dat er een opgravingshoek open stond. Dus, graaide ons prinsesje naar een geraamte van een dinosaurus op. Er stond een gebouw dat heel goed aangaf hoe de zeespiegel van Nederland is ontstaan. Denk je dat dit het was? Nop, we hebben nog een hele toer afgelegd. In totaal hebben we 3 uren rondgelopen, oorlogsvoertuigen bewonderd, erin gezeten, in een bunker gekropen en de oorlogsgeluiden gehoord, naar goud (edelstenen)gaan zoeken, we hebben 4 keren een treinritje gedaan. Wat super leuk is voor de allergrootste is de minigolf die apart bij de dino’s was.

Deze uitstap was enorm geslaagd en voor de bange mama’s zoals ik, mijn prinsesje heeft die nacht en nadien geen enge dromen gehad. Ze was zo enthousiast dat ze terug naartoe wilt gaan. We sluiten onze bezoekje weer af met een mooie souvenir.
We hadden nog een kleine honger. Bij het hotel hebben we nog een dessertje gegeten. Ik nam een dessertje dat voor mij onbekend was. Samen met de siroop, smaakte het verrukkelijk. Het smaakte wat naar pannenkoeken.


Onze avond hebben we afgesloten bij een heerlijke Italiaanse restaurant Fortezza. Geloof me, deze restaurant is echt een aanrader. Zie uitleg bij donderdag 😉

Donderdag 23/08: zijn we omdat het slechter weer was, naar A Seal, zeehondenopvang geweest. Een opvang waar gewonde zeehondjes worden verzorgd. Eens ze volledig genezen zijn, worden ze terug vrijgelaten in de grote zee. Buiten de zeehondjes te bezichten, kan je binnen van alles doen. Kruip in het houten bootje en zet een hoofdtelefoon op en je wordt meegesleurd naar een fantastische avontuur. Het interieur is ingericht als zandbanken en kan je genieten van een prachtig uitzicht. Als je goed ziet, zie je boeien en aangespoelde zeecontainers, waar je leuke weetjes over het redden van mens en dier kan ontdekken. Eindig je avontuur met een foto/filmpje waar je een zeehondje uitwuift die terug in de zee wordt vrijgelaten. Ondanks we niet alles hebben kunnen doen omdat ze nog niet alles begrijpt, liepen we hier voor 1,5 uur rond…

Omdat we nog zin hadden om lekker uit te waaien, hebben we nog op het strand gespeeld. We waren maar met weinig omwille van het koude weer. Om onze laatste avond mooi af te sluiten zijn we terug naar Fortezza geweest. Ik kan alleen maar dit zeggen: ze nemen je mee naar Italië. Het eten is overdonderd heerlijk. Voor het eerst in mijn leven heb ik een pizza volledig opgegeten, dus, ook de korsten. De pizza’s proeven heel luchtig, maar toch is je buik goed gevuld. Wij hadden jammer genoeg geen plaats meer om een heerlijk dessert te nemen. Ik denk dat we voor het dessert op een middag moeten komen 😉. De pasta’s: om u tegen te zeggen. De kinderpasta: beste kinderpasta dat ik ooit heb geproefd. Vlees, wat groentjes, perfect van smaak. Prinsesje had meer dan de helft van haar bordje opgegeten. En het ging goed naar binnen. Wie naar Italië is geweest, kan me beamen dat je van die pizzabakkerijen kan vinden. Verschillende pizza’s die in een vitrine liggen, jij die zelf bepaalt welke pizza je wilt nemen maar vooral hoeveel. Die smaken toch zo heerlijk, Awel, zo proeven die pizza’s ook. Jammer genoeg ben ik vergeten om een foto te trekken van mijn pizza. Neem anders een kijkje op hun prachtige website. 

Vrijdag vertrokken we richting het Zwemparadijs van Roompot, in Cadzand. Wie zich in een Roompot verblijft, mag in dat zwembad gratis naar binnen. Het was wel leuk, maar ik ken eigenlijk nog leukere zwembaden en zeker die warmer zijn dan daar.
Wat moet je zeker gezien hebben indien het zeer warm weer is: Aquaparkplash. Een groot openlucht zwemplaats met verschillende springkastelen, op het water als op het zand.
Ook een must: die hou ik voor mezelf 😉 sooorrry.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties