Picture of Runa

Runa

Baby Wellness Brugge

Wellness voor groot maar ook voor baby’s

We kennen allemaal een wellness voor volwassenen, maar sinds kort kan u met uw baby ook naar een babywellness gaan of zullen we het woord kuuroord gebruiken?

In het hartje van Brugge, heeft u  Baby Wellness Brugge, waar  u er gratis kan parkeren, wat altijd mooi meegenomen is.

De zaak wordt door een zeer lieve jonge dame, Gaëlle, uitgebaat. Maar dat is nog niet alles, ze is ook de trotse mama van een lief en een stoer peutertje van 1 jaar. Haar man is degene die vooral achter de schermen alles regelt. M.a.w. een familiezaak die met liefde wordt uitgebaat.

Achtergrond over Gaëlle, de zaakvoerdster

Gaëlle, heeft eerst voor opvoedster en nadien nog voor leerkracht gestudeerd, dus ervaring met kinderen heeft ze zeker.

Haar zachte aanpak zorgt ervoor dat ze iedereen op zijn of haar gemak stelt. Er wordt niet enkel aan de baby gedacht maar ook aan de mama’s die borstvoeding geven. Er is een plek/ ruimte voorzien waar mama’s met hun lieve spruit rustig kunnen zitten tot het buikje van hun engeltje vol is. Zelfs aan mama’s die flessenvoeding geven, is gedacht. U kan gerust een flesje of een papje snel opwarmen in de microgolfoven.

Het idee achter Baby Wellness Brugge

Gaëlle was met haar gezinnetje eens naar een wellness geweest. Ook hun lief peutertje mocht eens kennismaken met zo een wellness. Tijdens die bezoekjes bij de wellness verzachte de krampjes en de reflux bij hun zoontje. Met dat idee zijn ze thuis gekomen maar ook omdat haar man in Gaëlle haar capaciteiten geloofde. Zo begon hun avonturen.

Welke mogelijkheden biedt Baby Wellness Brugge

U kan bij Baby Wellness Brugge terecht voor hydrotherapie voor prematuren van 2 weken tot 7 maanden oud of tot ze de lengte van 73 cm hebben bereikt. Indien uw baby iets groter of ouder is of bepaalde noden heeft, is alles bespreekbaar met Gaëlle.

De reden dat er een maximum lengte is, heeft eigenlijk te maken met het feit dat ze te groot zijn om in het babybadje te staan en te spelen met hun voetjes en te relaxen in de zalige temperatuur van het water. Uw bengeltje krijgt een zwemring of een floatring rond het nekje, zodat hun nekje veilig is. Al spetterend kunnen ze met hun beentjes en voetjes in het water spelen. Dat is nog niet alles. Zoals bij de grote mensen, kan Gaëlle voor een bubbelbad met lichtjes en badeendjes zorgen. Hoe geweldig is dit niet voor die allerkleintjes! Tijdens het badmoment dragen ze ook een modieuze waterafstotende zwemluier.

Nadat ze een zalig badje hebben genomen is het tijd voor een heerlijke massage die ze van hun mama, papa, tante of nonkel, meter of peter, oma of opa krijgen. Deze massage is zeer belangrijk voor die kleintjes. Het zorgt ervoor dat u een intensere band creëert met uw wondertje. Meestal vallen de kleintjes tijdens zo een massage of nadien vaak ook in slaap. Zo kan u of kunnen jullie het mooie Brugge verder ontdekken. (binnenkort kan u mijn blog over “Brugge” lezen)

Hydrotherapie heeft véél voordelen:

 • Vermindert krampjes
 • Verlicht de klachten van (verborgen)reflux
 • Uw baby heeft minder last van constipatie
 • Het bevordert de spierontwikkeling
 • Het heeft een positieve invloed op het slaapritme van uw baby
 • Bevordert de zwemreflexen
 • Zorgt voor een rustigere baby
 • Is goed voor het contact tussen u als ouder en uw baby
 • Tijdens een sessie babymassage krijgt u enkele massagetechnieken aangeleerd die u zelf kunt uitvoeren bij uw baby.
 • Dit versterkt niet alleen het contact tussen ouder en baby maar zo ontdekt u ook wat uw baby leuk en minder leuk vindt.
 • Daarnaast geniet u zelf ook zeker en vast van de massage!

Voordelen van babymassage:

 • Zorgt voor ontspanning bij u en uw baby 
 • Stimuleert de spierontwikkeling
 • Zorgt voor een goede spijsvertering
 • Versterkt de band tussen jullie
 • Zorgt voor het vrijkomen van oxytocine (knuffelhormoon)

Extra mogelijkheden

 • Er mogen maximum twee volwassen personen meekomen.
 • Indien u wenst mits overleg met Gaelle, is er een mogelijkheid om een privésessie in te plannen indien u een oudere kindje wilt meebrengen.
 • Er kan zeker een workshopn (zoals strandbloemen) georganiseerd worden voor oudere kinderen. Naar de toekomst toe zullen er nog workshops georganiseerd worden.
 • Heeft u dorst of een hongertje ? Ook geen probleem : ter plaatse kan u drinken en is er een hapje voorzien mits dit op voorhand te zeggen, zodat zij tijd kan maken voor een lekkere hapje.
 • De zaak is modern en is mooi ingericht. Ze denkt echt aan elk detail en zorgt ervoor dat de baby en de ouders zich snel welkom voelen. Nieuwsgierig wat ik hiermee bedoel?

Maak dan gauw een afspraak en dan zal u het met uw eigen ogen ontdekken.

Bang dat hun nekje niet veilig is?

Dan kan ik u zeggen dat het wel zo is, want: 

– het is door de EU goedgekeurd.

– door de floatring worden het nekje en het kinnetje goed ondersteund. 

– het is door die ring te dragen, dat uw baby gewichtsloos is in het water en de ring eigenlijk niet voelt.

– uw baby heeft veel veilige bewegingsvrijheid heeft.

Zo, heb ik u warm kunnen maken? Maak dan maar snel een afspraak bij Baby wellness Brugge. Geniet er maar van, want voordat u het weet is uw kleintje er te groot voor.

Belangrijk i.v.m. afspraken annuleren

Kan u door omstandigheden toch niet aanwezig zijn op uw afspraak, verwittig even Gaëlle en u kan uw afspraak verzetten naar een ander moment. Zo is iedereen happy.

Facebook

Baby Welness Brugge kan u ook volgen op hun FB pagina!

RunaStyla: foto van Baby Wellness Brugge
RunaStyla: foto van Baby Wellness Brugge
RunaStyla

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail
Picture of Runa

Runa

Runa is de crea manager van RunaStyla. Ze maakt je sweater en sweaterdress zo uniek als je dat wenst, zodat je steeds met een origineel kledingstuk rondloopt. Je kan steeds twinnen met de mensen die je graag heeft. Reviews zullen steeds eerlijk door haar geschreven worden. Daarom zegt zij altijd “always find your own Styla”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente reacties